Het FSC® keurmerk

VVV Cadeaukaarten voorzien van het FSC® keurmerkVVV Cadeaukaarten voorzien van het FSC® keurmerk

Wat is een Business Angel van de Plastic Soup Foundation

Business Angels zijn bedrijven die achter de missie van Plastic Soup Foundation staan: een halt toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen en zeeën met plastics en actief voorkomen dat in de toekomst nog meer plastic in het milieu terechtkomt.

VVV Cadeaukaarten terug naar papier met FSC® keurmerk

Jaarlijks komen er ca. 6 miljoen VVV Cadeaukaarten in omloop. Sinds 1 mei 2019 zijn onze cadeaukaarten alleen nog maar gemaakt van “paperboard”. Dit is een papieren variant, uiteraard voorzien van het FSC® keurmerk.

VVV Cadeaukaarten bespaart hiermee CO2 uitstoot

Naast duurzaamheid is voor VVV Cadeaukaarten een bijdrage aan de klimaatdiscussie van groot belang. Bij de productie van een PVC cadeaukaart wordt veel meer CO2 uitgestoten dan bij de productie van paperboard. Op basis van 6 miljoen kaarten wordt daarmee op termijn jaarlijks meer dan tienduizenden kilogrammen CO2 bespaard. Een beter klimaat begint immers bij jezelf.

VVV Cadeaukaarten van plastic naar papier

Wij vinden aandacht voor milieu erg belangrijk en zijn blij dat we nu met een cadeaukaart van karton kunnen gaan werken. Door nieuwe technologie is het mogelijk om een kwalitatief hoogwaardige papieren variant met magneetstrip te gebruiken, waardoor ons milieu minder belast wordt. Het papier is uiteraard FSC-gecertificeerd en daarmee afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

VVV Cadeaukaarten partner van de Plastic Soup Foundation

VVV Cadeaukaarten is trotse Business Angel (partner) van de Plastic Soup Foundation. Met onze FSC-gecerticifeerde paperboard cadeaukaarten maken we niet alleen mensen blij met het leukste cadeau maar dragen we tevens bij aan een duurzamere wereld.