Remote werken: dit zijn dé voordelen
voor werkgevers en werknemers

 

 

Wat zijn de voordelen van remote werken? 

Werken vanuit het zonnige Mexico, de komst van hippe cafés met flexwerkplekken en termen zoals ‘workation' en 'digital’ nomads'. Remote werken, je hebt er als werkgever vast al eens over gehoord of gelezen. De vacatures staan er tegenwoordig vol mee en werknemers gaan steeds vaker op zoek naar een baan waarbij remote werken het nieuwe normaal is. Niet voor niets groeit het aantal remote werkers ieder jaar exponentieel, de lijst met voordelen is niet mis. 
 
Wat de voordelen zijn van remote werken? We vertellen je er alles over in deze blog met 6 voordelen van remote werken voor werkgevers én werknemers. Lees snel verder. 

Wat is remote werken?

Voordat we je meer gaan vertellen over de voordelen van remote werken, is het belangrijk om het begrip remote werken te definiëren. Want wat houdt het nou precies in? 
 
Met remote werken bedoelen we ‘werken op afstand’. Dit houdt in dat je niet op kantoor werkt, maar vanuit een andere plek. Dit kan je eigen woonkamer zijn, een flexwerkplek, het café om de hoek of een zonnig eiland aan de andere kant van de wereld. Je werkt locatie onafhankelijk. 

Nederland voorloper remote werken 

Wist je dat we in Nederland voorlopen als het gaat om remote werken? Nergens anders is Europa wordt er zoveel remote gewerkt als in Nederland. Daarnaast is Nederland ook kampioen in flexwerken. Met twee miljoen nieuwe flexbanen steeg het aantal flexwerkers de afgelopen tien jaar enorm.  
 
Met zo'n groei in het aantal remotewerkers en flexbanen moeten er talloze voordelen te noemen zijn toch? Dat klopt en wij zitten de belangrijkste voordelen voor werknemers én werkgevers graag voor je op een rij! 

“Bij VVV Cadeaukaarten bepaal ik zelf hoe laat ik mijn werkdag begin, zolang ik maar mijn uren draai. Ideaal, want zo houd ik meer tijd over voor mijn bootcamp-lessen na werk." 

3 voordelen van remote werken voor werknemers

1. Hogere productiviteit 

Remote werken zorgt voor een hogere productiviteit. Zo blijkt dat een thuiswerker maar liefst 13% beter presteert. Niet gek, want een werknemer heeft minder externe prikkels. Dit zorgt voor een beter concentratievermogen en meer productieve uren.

2. Minder reistijd 

De komst van locatie onafhankelijk werken zorgt voor minder reistijd. Een werknemer heeft namelijk de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Ideaal want zo bespaart hij of zij soms wel 2 uur aan reistijd. Zo blijft er ‘extra’ tijd over om andere dingen te doen. Zeg nou zelf, die file op de maandagochtend is nou niet de beste start van je dag toch?

3. Betere balans tussen werk en privé

Wanneer werknemers de mogelijkheid hebben om remote te werken, hebben ze meer autonomie over hun werkschema. Zo kan men zelf bepalen om vroeg te beginnen en aan het einde van de dag meer tijd over te houden voor andere dingen. Niet geheel onbelangrijk want dit zorgt voor een goede werk-privé balans, minder ziekteverzuim en tevreden werknemers.

3 voordelen van remote werken voor werkgevers 

1. Keuze uit de beste werknemers 

Als je als werkgever de optie biedt om remote te werken, heb je beschikking tot een grotere groep potentiële werknemers. Je bent immers niet meer afhankelijk van een specifieke locatie. Vind jij jouw ideale kandidaat aan de andere kant van het land of misschien zelfs in het buitenland? Geen probleem, want hij of zij kan gemakkelijk op afstand werken.

2. Meer diversiteit in je team 

Organisaties waarbij remote werken deel uitmaakt van de bedrijfscultuur, beschikken over meer diversiteit in teams. Medewerkers komen namelijk uit verschillende regio's en landen en nemen verschillende achtergronden met zich mee. Diversiteit in teams draagt bij aan een betere besluitvorming, meer innovatie en behoud en betrokkenheid van werknemers.

3. Remote werken is goedkoper

Remote werken is een stuk goedkoper. Er werken minder mensen fysiek op kantoor, waardoor je een kleiner kantoor nodighebt. Dit betekent ook minder elektriciteitskosten en lagere onderhoudskosten. Ook hoef je als werkgever geen reiskosten te vergoeden.

Genoeg redenen dus om remote werken door te voeren binnen jouw bedrijf!

Wil je meer tips en inspiratie?

 

Op de hoogte blijven van de laatste cadeautrends of leuke geefmomenten op het werk?
Schrijf je dan in voor de VVV CadeauKalender en mis geen kans meer om jouw medewerkers te verrassen.