Privacybeleid- VVV Cards BV

Via onze webwinkel vvvcadeaukaarten.nl worden persoonsgegevens verwerkt. VVV Cards BV vindt een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens heel belangrijk. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig gebruikt en beveiligd.

VVV Cards BV is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken bij de webwinkel www.vvvcadeaukaarten.nl en met welk doel. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen. Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van je bijhouden, neem dan contact op met VVV Cards BV. De contactgegevens staan onderaan dit privacybeleid.

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Wij raden je aan om dit privacybeleid regelmatig te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 5 augustus 2021.

Bij onze verwerking van gegevens houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • Onze doelen duidelijk beschrijven voordat wij persoonsgegevens verwerken, via dit privacybeleid;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de in dit beleid beschreven verwerkingen;
  • Je eerst expliciet toestemming vragen om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht jouw persoonsgegevens verwerken;
  • Jouw recht respecteren om je persoonsgegevens op aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Waarvoor verwerken wij persoonsgegevens?

Afhandelen bestelling

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst zonder account gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan ons distributiecentrum en betreffende bezorgdienst geven om de bestelling bij je te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank. Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres, geslacht en NAW-gegevens. Dit doen wij in verband met de uitvoering van de overeenkomst. Wanneer iemand een cadeau direct naar jou verstuurt, krijgen wij van diegene jouw naam- en adresgegevens. Die gegevens hebben wij nodig om de bestelling te kunnen bezorgen. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren.

Jouw account

Bij het plaatsen van een bestelling in van onze webwinkel bestaat de mogelijkheid om je te registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord. Hiervoor gebruiken wij je betalingsgegevens, e-mailadres, NAW-gegevens, factuuradres, telefoonnummer en geslacht. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze gegevens zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen wanneer je een bestelling bij ons plaatst. Je kunt via je account gegevens aanpassen wanneer je dat wilt. Wij bewaren deze gegevens tot je het account opheft. Is een account langer dan 2 jaar niet actief dan wordt deze automatisch verwijderd. Wil je jouw account opheffen, dan kun je dit bij ons aangeven. Wij verwijderen het dan voor je.

Webformulier en Nieuwsbrief

Met webformulieren kun je ons vragen stellen, aanvragen doen of je aan- en afmelden voor de digitale nieuwsbrief. Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming (opt-in). Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en maximaal 3 maanden daarna. Zo kunnen we bij mogelijke vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden. Wij bieden een nieuwsbrief aan waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Je e-mailadres wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden.

Reclame

Wij willen je graag informeren over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per post (bijv. Direct Mailings)
  • per e-mail (d.m.v. nieuwsbrieven)
  • per telefoon

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame en je uit de database laten verwijderen. Elke nieuwsbrief bevat hiervoor een afmeldlink. Bij social media kies jezelf om ons wel of niet te volgen.

Met wie delen we je gegevens?

Distributie- en logistieke partners

Om jouw bestelling te kunnen afwikkelen, werken wij samen met distributiepartner Prisma Direct. Deze partij ontvangt je NAW-gegevens, geslacht, telefoonnummer, e-mailadres en de NAW-gegevens van het bezorgadres om te zorgen dat ze jouw pakketje op de juiste manier kunnen verwerken. Na 3 maanden worden deze gegevens bij hen verwijderd.

Andere externe dienstverleners

Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende dingen. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen je gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. En met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen.
Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoeren zijn:

  • Het ondersteunen bij het leveren van onze digitale diensten zoals de hosting, onderhoud en ondersteuning van onze websites en applicaties;
  • Het ondersteunen bij onze klantenservice;
  • Het ondersteunen bij onze advertentie- en marketingcampagnes;
  • Het ondersteunen bij het doen van klantonderzoek en het verkrijgen van ratings- en reviews;
  • Het ondersteunen bij het personaliseren van onze marketingboodschappen en het leveren van een optimale winkelbeleving;
  • Het leveren van financiële diensten, zoals betaaldiensten en incassobureaus;
  • Het ondersteunen bij het doen van onderzoeken en analyses om onze dienstverlening te verbeteren.

De overheid

Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

Verzamelen van online gegevens

Cookies

Wij maken bij het aanbieden van elektronische diensten en de informatie op deze website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wij gebruiken cookies om je instellingen en voorkeuren te onthouden en ook om gebruikerservaringen efficiënter te maken.

Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies. Deze cookies kunnen functioneel of analytisch zijn en sommige tracken je surfgedrag. Daarom wordt voor deze laatste type cookies uitdrukkelijke toestemming aan je gevraagd. Op deze pagina kun je vervolgens je toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, echter bestaat de kans dat de website dan niet meer volledig functioneert. Alles over het plaatsen van de cookies staat beschreven in ons cookie beleid. Wil je toch je cookies verwijderen, dan wordt op deze pagina van de Consumentenbond uitgelegd hoe je dat kunt doen.

Graag wijzen we je er expliciet op dat deze gegevens door VVV Cards BV nooit te herleiden zijn naar jou als persoon of individu, uitgezonderd situaties waarin je jezelf via één van de formulieren op de website als persoon identificeert. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een order danwel een e-mail adres achter te laten wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief. In dergelijke gevallen is je bezoekgedrag te koppelen aan de ingevulde gegevens.

Profilering

Op basis van gedrag op de website worden met marketinglijsten profielen aangemaakt, zodat we bezoekers op andere sites relevante advertenties kunnen tonen op basis van de marketingcookies. Hiermee krijg je als bezoeker relevante advertenties te zien, aangezien dit aansluit bij je eerder getoond gedrag op de website. Hiermee hopen we je nog beter te kunnen informeren over onze diensten en artikelen. Deze gegevens zijn niet te herleiden naar een specifiek persoon.

Doorgifte buiten de Europese Unie

Facebook, Instagram en LinkedIn dragen informatie over, verzenden informatie of slaan informatie op buiten de Europese Unie. Om aan de passende waarborgen te voldoen maken Facebook en Instagram gebruik van de door de Europese Commissie goedgekeurde modelovereenkomsten. Daarnaast beroepen zij zich op adequaatheidsbesluiten, besluiten waarin de Europese commissie heeft bepaald dat de gegevensbescherming van een land van vergelijkbaar niveau is als de AVG, voor gegevensoverdracht vanuit de Europese Economische Ruimte (EER) naar de VS en andere landen. Zie voor meer informatie de privacy verklaringen van Facebook, Instagram en van LinkedIn.

Hoe worden jouw gegevens beveiligd?

VVV Cards neemt veel maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen. Zowel op organisatorisch als technisch gebied. Om je privacy te beschermen, wordt toegang tot persoonsgegevens afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Daarnaast maken wij gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert. Ook werken wij met specialisten en gespecialiseerde systemen die dagelijks werken aan het beveiligen van onze systemen en het zoeken naar kwetsbaarheden. Door een strenge toegangscontrole zorgen wij dat jouw persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat zij daarmee werken. Daarnaast laten we bij VVV Cards regelmatig onze beveiliging toetsen door externe experts. Geven we jouw gegevens aan iemand anders? Dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via onze klantenservice.

Wat zijn jouw rechten?

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder. Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Daarnaast kun je bij ons een gegevensexport opvragen met daarin je persoonsgegevens die wij met jouw toestemming of in het kader van de uitvoering van de overeenkomst gebruiken.

Ook heb jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Wij kunnen dit verzoek niet inwilligen indien er nog openstaande bestellingen of facturen zijn

Om misbruik van jouw identiteit te voorkomen kunnen wij je vragen om je vooraf te identificeren.

Klacht indienen

Je hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Daarnaast heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze kan gestuurd worden naar:

Autoriteit Persoonsgegevens
Postbus 93374
2509 AJ DEN HAAG

Contactgegevens

VVV Cards BV
Papendorpseweg 99
3528 BJ UTRECHT
tel.: 030-3074100