Privacy statement - VVV Cadeaukaarten

Privacy Verklaring - VVV Business B.V.

Dit is de Privacy Statement van VVV Business BV. In deze verklaring zetten wij uiteen hoe wij omgaan met de persoonsgegeven die wij verkrijgen via of vanwege onze website vvvcadeaukaarten.nl.

Algemeen


Op de website/webshop vvvcadeaukaarten.nl vindt u informatie over cadeaukaarten en cadeauverpakkingen, de adressen van de verkooppunten waar u de cadeaukaarten en cadeauverpakkingen kunt kopen en van de winkels en webwinkels (acceptanten) waar de cadeaukaarten kunnen worden besteed. Daarnaast voorziet de website in een webwinkel waar cadeaukaarten en cadeauverpakkingen kunnen worden aangeschaft.

Toepasselijkheid


Dit is de Privacy Verklaring van VVV Business BV. Deze Privacy Verklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die worden verzameld van bezoekers van onze website vvvcadeaukaarten.nl.

In deze verklaring zetten wij uiteen hoe wij uw persoonsgegeven verzamelen, gebruiken en beschermen.

Voor welke doeleinden verwerken wij uw persoonsgegevens?


Wij gebruiken uw persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Dat kan zijn om uw bestelling af te rekenen en te bezorgen, uw vragen te beantwoorden, u te informeren over onze producten en diensten, onze nieuwsbrief te ontvangen, maar ook om onze website en dienstverlening te verbeteren. Wij gebruiken nooit meer persoonsgegevens dan noodzakelijk voor het betreffende doel.

Bestelling via webshop


Wanneer u een bestelling plaatst in onze webshop gebruiken wij uw gegevens om uw bestelling te registreren en af te handelen en de producten te vervoeren en af te leveren aan het afleveradres. Dat betekent dat deze gegevens ook worden doorgegeven aan ons distributiecentrum en onze bezorgdiensten. U kunt uw bestelling plaatsen als gast, maar u kunt ook een account aanmaken, dan hoeft u zich niet steeds opnieuw aan te melden als gast.

Welke persoonsgegevens worden gebruikt m.b.t. uw bestellingen?


Voor het verwerken van uw bestelling gebruiken wij de volgende gegevens:

  • Geslacht: om u netjes aan te spreken.
  • Voor- en achternaam, adres, postcode en woonplaats: deze gegevens zijn noodzakelijk om te registreren wie de bestelling heeft gedaan, om de factuur te naam te stellen en op welk adres de bestelling moet worden bezorgd.
  • Telefoonnummer: Indien er onduidelijkheden mochten zijn met betrekking tot uw bestelling nemen wij telefonisch contact op.
  • E-mailadres: wij gebruiken uw e-adres om u de factuur toe te zenden en indien van toepassing voor activatie van de door u bestelde cadeaukaart.
  • Betaalgegevens: tijdens het bestelproces kiest u de gewenste betaalmethode. Alleen bij directe overboeking worden uw betaalgegevens in onze administratie opgeslagen om de betaling aan uw bestelling te koppelen. In de andere gevallen deelt u uw betaalgegevens alleen met Ingenico, die optreedt als betaaltussenpersoon.
  • IP-adres: bij elke bestelling wordt vastgelegd vanaf welke internetaansluiting (IP-adres) de bestelling is gedaan. Hiermee kunnen wij fraude opsporen dan wel tegengaan.

Hoelang worden de verzamelde gegevens bewaard?


Wij bewaren uw gegevens niet langer dan nodig is om het doel waarvoor wij uw gegevens verwerken te bereiken, of voor zolang nodig is om aan een wettelijk voorschrift te voldoen.

Distributiecentrum


Wij geven uw persoonsgegevens door aan ons distributiecentrum om uw bestelling in orde te maken voor bezorging. Uiterlijk zes maanden na de uitvoering van de bestelling worden uw gegevens verwijderd.

Bezorgdiensten


De vervoerder die de bezorgdienst verricht levert de poststukken en/of pakketten af aan het afleveradres op het etiket. Pakketten kunt u volgen via “track & trace”. Uw adresgegevens worden nadat duidelijk is gebleken dat u bestelling correct is bezorgd door de uitvoerder van de pakketbezorging verwijderd.

Betalingen en facturatie


Inzake facturatie- en betaalgegevens worden de wettelijke verplichte termijn in acht genomen.

Contactformulieren en e-mail


Wanneer u informatie opvraagt via een contactformulier op onze website of een e-mail stuurt, dan gebruiken wij de ontvangen gegevens uitsluitend voor het beantwoorden van uw vraag en/of het toezenden van de gevraagde informatie. Uw contactgegevens worden uiterlijk na 12 maanden verwijderd.

Deelname aan acties, prijsvragen


Wanneer u meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij om uw naam, adres en e-mailadres. Zo kunnen we de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend in het kader van de actie of prijsvraag. Daarna worden de gegevens verwijderd. Indien wij uw gegevens ook voor andere doeleinden willen gebruiken, vragen wij daarvoor uw toestemming.

Op de deelname aan acties of prijsvragen kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Ook gebruiken wij deze gegevens voor statistische doeleinden, waaronder het meten van de respons op onze reclameacties.

Nieuwsbrieven


Indien u zich aanmeldt op onze nieuwsbrief houden wij u van tijd tot tijd op de hoogte met informatie over acties of activiteiten in verband met onze producten.

Aanmelden/afmelden

Aanmelden
Wanneer u zich via deze website aanmeldt voor een nieuwsbrief, dan ontvangt u een bericht ter herbevestiging van uw aanmelding (dubbel opt-in). Na ontvangst van uw herbevestiging sturen wij u de nieuwsbrief periodiek toe tot het moment van afmelding. Wij bewaren uw e-mailadres uitsluitend ten behoeve van de toezending van de nieuwsbrief.

Afmelden
Onderaan elke editie van de nieuwsbrief is een link ‘’afmelden voor de nieuwsbrief’’ opgenomen. Door hierop te klikken wordt u naar een pagina gestuurd waarop u uw e-mailadres moet invullen en bevestigen de nieuwsbrief niet langer te willen ontvangen. Wanneer u er niet in slaagt u op deze manier af te melden, dan zullen wij u bij uitzondering na ontvangst van een daartoe strekkend schriftelijk verzoek van de verzendlijst verwijderen.

Data-analyse


Wanneer u onze website en/of webshop bezoekt verzamelen wij technische informatie over uw apparaat (type telefoon, tablet, computer) en over uw surfgedrag. Wij gebruiken die informatie om onze website en uw surfervaring te verbeteren.

Welke technische gegevens verzamelen wij?


We verzamelen gegevens zoals:

  • informatie over het besturingssysteem van uw apparaat
  • de internetbrowser waarmee u surft
  • de delen van de Website of App die u bezoekt of gebruikt,
  • de duur van een bezoek/sessie
  • de producten die u selecteert of koopt in onze webshop
  • onze advertenties die u online bekijkt
  • de locatiegegevens, maar alleen wanneer uw (mobiele) apparaat dit toestaat.

Hoe verzamelen we deze technische gegevens?


Deze gegevens worden verzameld met behulp van cookies en soortgelijke technieken. Wij maken daarbij ook gebruik van technologieën van derden, zoals van analytische diensten en social media. Daarom kan de informatie ook voor derden toegankelijk zijn.

Bij eerste bezoek aan onze website wordt u in staat gesteld het plaatsen van bepaalde type cookies toe te staan.

Informatie over cookies (naam, functionaliteit en bewaarperioden) kunt u vinden in ons COOKIE BELEID. Daar kunt u ook vinden hoe u uw cookie instellingen kunt aanpassen.

Online marketing


Indien u tracking cookies heeft geaccepteerd worden bepaalde persoonsgegevens gedeeld met online marketingpartners waarmee zij u relevante advertenties kunnen aanbieden over onze producten.

Direct Marketing


Als u een bestelling heeft geplaatst dan worden uw gegevens ook bewaard in ons marketingcommunicatiesysteem om te kunnen worden gebruikt voor direct marketingactiviteiten. Deze gegevens bewaren wij tot maximaal twee jaar na het laatste klantcontact. Via een link onderaan het e-mailbericht kunt u zich altijd afmelden.

 

Communicatie via Social Media


We zijn actief op verschillende social media platforms, zoals Facebook, Twitter en YouTube. Als u met ons communiceert via onze social media pagina's (bijvoorbeeld door het plaatsen van een reactie, het uploaden van media, het verzenden van een persoonlijk bericht of door volger te worden door te klikken op de "Vind ik leuk"/like knop), kunnen we persoonsgegevens over u ontvangen zoals uw (gebruikers)naam, uw profielfoto, uw woonplaats, uw e-mailadres en uw geslacht.

Wat houdt dit in?
Via sociale media kunt u foto's, filmpjes en reacties delen. Wij zijn actief op sociale media omdat we geloven dat uw reacties, ervaringen, beoordelingen en andere informatie onze producten en diensten verbeteren. We gebruiken onze social media pagina's om u te informeren over producten, promoties en andere activiteiten.

Welke informatie gebruiken we?


Als u ervoor kiest om informatie te delen door het publiceren van reacties, beoordelingen, foto's of filmpjes gebruiken we deze informatie. Soms zijn ook persoonsgegevens van u zichtbaar weergegeven door het social media platform zelf, zoals uw (gebruikers)naam, uw profielfoto, uw woonplaats, uw e-mailadres of uw geslacht. Deze informatie is zichtbaar voor ons en andere gebruikers van onze social media pagina's en kan in onze berichten terecht komen.

Bewaartermijn informatie in social media


Het opslaan van informatie verkregen via social media beperkt zich tot de gegevens zichtbaar in de social media kanalen zelf. Voor de bewaartermijn van gegevens op specifieke kanalen raden wij u aan de voorwaarden te lezen van de social media die u gebruikt. Deze voorwaarden gelden ook voor informatie die wordt geplaatst op onze social media pagina's en kunnen afwijken van de Privacy Verklaring van VVV Business B.V.

Communicatie via Social Media


We zijn actief op verschillende social media platforms, zoals Facebook, Twitter en YouTube. Als u met ons communiceert via onze social media pagina's (bijvoorbeeld door het plaatsen van een reactie, het uploaden van media, het verzenden van een persoonlijk bericht of door volger te worden door te klikken op de "Vind ik leuk"/like knop), kunnen we persoonsgegevens over u ontvangen zoals uw (gebruikers)naam, uw profielfoto, uw woonplaats, uw e-mailadres en uw geslacht.

Wat houdt dit in?


Via sociale media kunt u foto's, filmpjes en reacties delen. Wij zijn actief op sociale media omdat we geloven dat uw reacties, ervaringen, beoordelingen en andere informatie onze producten en diensten verbeteren. We gebruiken onze social media pagina's om u te informeren over producten, promoties en andere activiteiten.

Welke informatie gebruiken we?


Als u ervoor kiest om informatie te delen door het publiceren van reacties, beoordelingen, foto's of filmpjes gebruiken we deze informatie. Soms zijn ook persoonsgegevens van u zichtbaar weergegeven door het social media platform zelf, zoals uw (gebruikers)naam, uw profielfoto, uw woonplaats, uw e-mailadres of uw geslacht. Deze informatie is zichtbaar voor ons en andere gebruikers van onze social media pagina's en kan in onze berichten terecht komen.

Bewaartermijn informatie in social media


Het opslaan van informatie verkregen via social media beperkt zich tot de gegevens zichtbaar in de social media kanalen zelf. Voor de bewaartermijn van gegevens op specifieke kanalen raden wij u aan de voorwaarden te lezen van de social media die u gebruikt. Deze voorwaarden gelden ook voor informatie die wordt geplaatst op onze social media pagina's en kunnen afwijken van de Privacy Verklaring van VVV Business B.V.

Beveiliging


Wij achten het veilig bewaren van uw persoonsgegevens van groot belang. Daarom hebben wij verschillende op het risico afgestemde technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen getroffen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of oneigenlijk gebruik door onbevoegden. Onze systemen en applicaties worden beschermd volgens de geldende normen voor de beveiliging van gegevens, zoals beveiligde servers, firewalls en versleuteling, en door fysieke bescherming van gebieden waar informatie is opgeslagen.

Minderjarigen


Onze producten en diensten zijn niet gericht op minderjarigen. Personen die de leeftijd van 16 jaar nog niet hebben bereikt, mogen uitsluitend onder toezicht van hun ouders of wettelijke vertegenwoordigers gebruikmaken van onze website en de diensten die hierop worden aangeboden. Wij kunnen leeftijdsgrenzen vaststellen om mee te doen aan kansspelen of andere promoties. Daarover is meer te vinden in de voorwaarden van een dergelijke actie.

Links


Op de website van VVV Business BV is een aantal links naar andere websites van organisaties te vinden. VVV Business BV kan geen verantwoording dragen met betrekking tot het gebruik van uw gegevens door die organisaties. Hierbij wordt aangeraden het privacy statement van de betreffende website te lezen.

Vragen of klachten


Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement/Cookie Beleid vragen heeft of klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens, kunt u een e-mail sturen naar onze klantenservice via info@vvvnederland.nl. Indien wij onverhoopt een klacht niet kunnen oplossen heeft u het recht een klacht in te dienen bij de toezichthoudende Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen


Onze Privacy Verklaring is afgestemd op het gebruik van en de huidige mogelijkheden van de website. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen aan de gebruiksmogelijkheden van de website kunnen leiden tot wijzigingen van onze Privacy Verklaring. Wijzigingen zullen op de website worden gepubliceerd. Het is daarom raadzaam om regelmatig de Privacy Verklaring te raadplegen, zodat u op de hoogte bent.

 

Deze Privacy Verklaring is voor het laatst aangepast en gepubliceerd op 18/10/2018.