Werkkostenregeling

 

 

Alles wat je moet weten over de werkkostenregeling

Als werkgever ben je voortdurend op zoek naar manieren om je werknemers te motiveren en waardering te tonen voor hun inzet. Tegelijkertijd wil je er zeker van zijn dat je fiscaal verantwoord handelt. Dat is waar de werkkostenregeling (WKR) in beeld komt.

In deze blog gaan we dieper in op de werkkostenregeling 2024 en bespreken we hoe de VVV Cadeaukaart binnen deze regeling past, en hoe dit een win-win kan zijn voor zowel werkgevers als werknemers. 

Wat is de Werkkostenregeling?

Waarom is personeel belonen belangrijk?

De werkkostenregeling is een fiscale regeling die door de overheid is ingevoerd om werkgevers de mogelijkheid te bieden hun werknemers onbelast te belonen. Het idee hierachter is om werknemers te motiveren en te belonen zonder dat zij hierover belasting hoeven te betalen.

Dit kan variëren van kerstpakketten tot andere
vergoedingen en beloningen. Een onbelast stukje werkgeluk bieden, ligt zo voor iedereen binnen handbereik! 

Wat valt onder de werkkostenregeling?

Financiële beloningen

1. Vrije Ruimte Werkkostenregeling

De WKR kent een vrije ruimte, een vastgesteld percentage van de totale loonsom van de organisatie. Binnen deze vrije ruimte kun je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je werknemers aanbieden. Hierbij kun je denken aan bedrijfsuitjes, maaltijden op de werkvloer of zelfs de eerdergenoemde kerstpakketten.

2. Welke kosten vallen onder de WKR?

Erkenning en waardering

De kosten die onder de WKR vallen, zijn heel uiteenlopend. Naast de eindejaarsgeschenken kunnen dit ook de kosten zijn voor bijvoorbeeld een personeelsfeest, een fiets van de zaak, of zelfs een VVV Cadeaukaart. Ja, je leest het goed, de VVV Cadeaukaart kan onder bepaalde voorwaarden onder de WKR vallen. 

VVV Cadeaukaart en de werkkostenregeling 

Ontwikkelingsmogelijkheden

Maar hoe past de VVV Cadeaukaart in dit plaatje? De VVV Cadeaukaart is een veelzijdig geschenk dat door werknemers bij ruim 17.000 bestedingspunten kan worden ingewisseld. Dit maakt het een populaire keuze voor werkgevers die hun werknemers willen belonen. Als je ervoor kiest om VVV Cadeaukaarten aan je werknemers te geven, kunnen deze onder de WKR vallen, zolang de totale waarde binnen de vrije ruimte van de regeling blijft. 

Werkkostenregeling Kerstpakket

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Een klassiek voorbeeld als het gaat om de werkkostenregeling: het kerstpakket. Het geven van kerstpakketten aan je medewerkers is een manier om waardering te tonen voor hun inzet gedurende het jaar. Het goede nieuws is dat kerstpakketten inderdaad onder de WKR kunnen vallen, net als andere vormen van personeelsbeloningen. 

Kortom, de werkkostenregeling biedt werkgevers de mogelijkheid om hun werknemers te belonen op een fiscaal vriendelijke manier. Het is belangrijk om te weten welke kosten en verstrekkingen onder deze regeling vallen. Zo kun je als werkgever je werknemers blij maken zonder dat ze extra belasting hoeven te betalen. 

Contact opnemen

Heb je nog vragen over de werkkostenregeling en hoe je de VVV Cadeaukaart kunt inzetten voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met ons salesteam. 

Wil je meer tips en inspiratie?

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke geefmomenten op het werk?
Schrijf je dan in voor de VVV CadeauKalender en mis nooit meer een kans om jouw team te verrassen.