VVV Cadeaukaart onbeperkt geldig met beheervergoeding

Onbeperkt geldig met beheervergoeding

Waarom wordt er na 3 jaar een beheervergoeding van € 6,- van mijn VVV Cadeaukaart afgeschreven? De VVV Cadeaukaart is onbeperkt geldig, met de aantekening dat na 3 jaar een beheervergoeding van € 6,- in rekening gebracht wordt. Dit in tegenstelling tot andere cadeaukaarten die vaak niet langer dan 3 jaar geldig zijn hebben wij hiervoor gekozen omdat wij het belangrijk vinden dat de kaarthouders zolang als redelijkerwijs mogelijk is gebruik kunnen blijven maken van hun saldo.

Het uitgeven van een cadeaukaart kost geld

Denk aan materiaalkosten, productiekosten, verkoopkosten, distributiekosten etc. Het tegoed van de cadeaukaart wordt veilig weggezet op een stichting derden gelden rekening. Ieder kaartnummer is uniek en kan gezien worden als een bankrekeningnummer waar eenmalig tegoed op gezet wordt om vervolgens te gebruiken tot het saldo van de cadeaukaart ‘nul’ is. Het aanhouden van dit tegoed, net als een bankrekening eigenlijk,  kost geld. Wanneer de cadeaukaart gebruikt is en het saldo nul is, wordt deze rekening opgeheven en stoppen de kosten. Wanneer de uitgegeven cadeaukaart niet of heel laat pas gebruikt wordt lopen deze kosten langer door.

Geldigheid cadeaukaart niet beperken tot 3 jaar

Wij hebben ervoor gekozen de geldigheid niet te beperken tot 3 jaar, maar deze door te laten lopen. We koppelen daar geen einddatum aan vandaar dat we onbeperkt vermelden. Om de kosten hiervoor te dragen zijn we wel genoodzaakt om na 3 jaar beheerkosten in rekening te brengen voor het aanhouden van dit tegoed. Deze beheerkosten, welke pas ná 3 jaar in mindering worden gebracht op het tegoed zijn € 6,- jaarlijks.

Geldigheid cadeaukaart volgens de consumentenbond

Het is vervelend als je niet weet hoelang de kaart nog geldig is. Er staat dan geen uitgiftedatum op de cadeaukaart of waar je die kunt vinden. Tot welke datum je de kaart nog kunt gebruiken, kun je meestal checken via de site van de cadeaukaart of bij de kassa in de winkel.

Ons advies is om een cadeaukaart zo snel mogelijk uit te geven of zelf goed in de gaten houden hoe lang je cadeau nog geldig is. Wacht je lang met inwisselen, dan loop je meer risico op inleverproblemen bij faillissement. Dit geldt zeker bij bonnen die je maar bij 1 winkel(keten) kunt inleveren.

Tip: Bekijk of je cadeaukaart nog andere beperkende voorwaarden heeft via de website van Consumentenbond of lees de gebruiksvoorwaarden van de VVV Cadeaukaart.