Geldigheidsduur van onze VVV cadeaukaarten

Onderstaande informatie geldt voor de volgende producten: VVV Cadeaukaart, VVV Shop & Chill Cadeaukaart, VVV Lekker & Weg Cadeaukaart, VVV Online Cadeaucode, VVV Eigen Ontwerp Cadeaukaart.

Let op: Heb je de VVV Giftcard, VVV Dinercheque of VVV Lekkerweg Cadeaukaart? Deze cadeaukaarten hebben een vaste geldigheidsduur en gelden onderstaande voorwaarden.

  • Op de VVV Giftcard, De VVV Dinercheque en de VVV Lekkerweg met een geldigheidsduur* van 5 jaar is geen beheervergoeding van toepassing. Het is mogelijk het restsaldo uit te laten betalen (ook wanneer de geldigheidsduur van de cadeaukaart is verlopen). Let op: gedurende de geldigheidsduur + de jaren ná het eerste verlopen jaar brengen we € 10,- in mindering. 
  • Op de VVV Dinercheque met een geldigheidsduur* van 3 jaar is het saldo na de geldigheidsduur van de cadeaukaart vervallen. Het is dan niet mogelijk om het resterende saldo uit te laten betalen nadat de kaart is verlopen. Tijdens de geldigheidsduur van VVV Dinercheque (3 jaar geldig) kan de cadeaukaart wel uitbetaald worden. Let op: we brengen dan € 10,- in mindering. De beheervergoeding is niet van toepassing.
  • Op de VVV Lekkerweg met een geldigheidsduur* van 3 jaar, is het mogelijk om het saldo tijdens en na de geldigheidsduur van de cadeaukaart uit te laten betalen. Let op: gedurende de geldigheidsduur + de jaren ná het eerste verlopen jaar brengen we € 10,- in mindering. Er is geen beheervergoeding van toepassing, mits de cadeaukaart uitgegeven is vóór 31 december 2020. Bij cadeaukaarten uitgegeven vanaf 1 januari 2021, is beheervergoeding na afloop van de geldigheid van toepassing. 

Hoe lang is jouw cadeaukaart geldig?

VVV Cadeaukaart, VVV Shop & Chill Cadeaukaart, VVV Lekker & Weg Cadeaukaart, VVV Online Cadeaucode en VVV Eigen Ontwerp Cadeaukaart zijn minimaal drie jaar geldig. Drie jaar na aankoop wordt er jaarlijks een beheervergoeding van € 6,- in mindering gebracht voor het aanhouden van het saldo. Na drie jaar kun je je cadeaukaart dus nog steeds gebruiken. In tegenstelling tot andere cadeaukaarten die vaak niet langer dan drie jaar geldig zijn, hebben wij hier wel voor gekozen omdat wij het belangrijk vinden dat de cadeaukaarthouders, zolang als redelijkerwijs mogelijk is, gebruik kunnen blijven maken van het saldo op hun cadeaukaart. Let op: Alleen tijdens de geldigheidsduur is de cadeaukaart te besteden bij een acceptant.

Waarom wordt er na drie jaar jaarlijks € 6,- van mijn cadeaukaart afgeschreven?

Het uitgeven van een cadeaukaart kost geld, denk aan materiaalkosten, productiekosten, verkoopkosten, distributiekosten etc. Daarnaast wordt het tegoed op jouw  cadeaukaart veilig weggezet op een derdengeldrekening. Elk kaartnummer is uniek en kan gezien worden als een bankrekeningnummer waar eenmalig tegoed op gezet wordt om vervolgens te gebruiken tot het saldo van de cadeaukaart ‘nul’ is. Het aanhouden van dit tegoed, net als een bankrekening, kost geld. Wanneer de cadeaukaart gebruikt is en het saldo 'nul' is, wordt deze rekening opgeheven en stoppen de kosten. Wanneer de uitgegeven cadeaukaart niet of pas na een hele lange tijd gebruikt wordt, lopen deze kosten langer door. 

Waarom beperken we de geldigheid van de cadeaukaart niet tot drie jaar?

Wij hebben ervoor gekozen om de geldigheid van onze cadeaukaarten niet te beperken tot drie jaar, maar deze door te laten lopen. We koppelen daar geen einddatum aan. Om de kosten hiervoor te dragen zijn we dus wel genoodzaakt om na drie jaar jaarlijks beheerkosten in rekening te brengen voor het aanhouden van het tegoed op jouw cadeaukaart. 

Hoe kan je als consument het beste met deze geldigheidsduur omgaan?

Je kunt bij de kassa in een winkel of in onze saldochecker opvragen wanneer jouw cadeaukaart uitgegeven is en hoe lang de kaart nog geldig is.

Ons advies is om een cadeaukaart zo snel mogelijk uit te geven, zodat je het volledige saldo kunt besteden. 

Tip: Bekijk of je cadeaukaart nog andere beperkende voorwaarden heeft via de website van Consumentenbond of lees de gebruiksvoorwaarden van de VVV Cadeaukaart